Blog

  • Home
  • Start camper bouwen
22 jan 2023 Geen reacties Janneke Camper bouwen

Start camper bouwen

Mijn vriend Marnix en ik leerden elkaar kennen ging op het werk. Ons eerste gesprek ging over rondtrekken over de wereld en wonen in een camper. We droomden samen weg over reizen. Onze dromen pasten perfect bij elkaar. Ik was op slag verliefd. Hij niet. Hij was gewoon zijn plan aan het delen. In de tijd die daarop volgde ben ik flink achter hem aan gaan jagen. 

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder. We bouwen een Oostenrijkse brandweerbus om tot ons huis op wielen. Mocht je dit ook graag willen doen. Houd er rekening mee dat dit erg veel tijd kan gaan kosten. In de zomer van 2021 zijn we samen de bus gaan kopen. En in de winter van 2022/2023 zijn we nog bezig met bouwen. Na de koop haalde Marnix snel zijn C1 rijbewijs, zodat we de bus ook naar huis konden vervoeren.

 

Marnix stripte de bus. Alles wat voor overbodig gewicht zorgt of onnodig ruimte innam moest er uit. We planden een afspraak bij de garage voor het verhogen van het dak. En om de rolluiken te vervangen voor een wand met uitbouw voor het bed. Vanwege de coronatijd duurde het erg lang voordat de garage aan de benodigde materialen kon komen. Hierdoor moesten we maanden wachten. Omdat mijn vriend zo’n goede planner en researcher is, hadden wij hier gelukkig al rekening mee gehouden.

In de zomer van 2022 was de garage klaar met het verwijderen van het dak en het plaatsen van een nieuw, hoger dak met dakramen en ventilatie. Vanaf dat moment konden wij zelf beginnen te bouwen. Marnix zette zelf het raam in de achterkant van de bus. Met behulp van zijn vriend plaatsten we een zonnepaneel op het dak. We hingen een gastank onder de bus. Ik schilderde plankjes met grondverf. En ik smeerde antiroest op plekjes in de bus waar de lak weg was.

Tags :
Share: